Telefoon: 033-2104104
e-mail: info@festos.nl
homepage | contact | sitemap
Festos Actueel

Festos verkoopt haar belang in Kiekens aan Anders Invest.

In Januari 2018 heeft Festos overeenstemming bereikt met Anders Invest voor de volledige overname van Kiekens. Sinds 2015 was Festos aandeelhouder van Kiekens. In de afgelopen jaren heeft Kiekens een sterke groei laten zien, zowel top- als bottomline. Er is nieuw management aangetrokken en diverse verbeteringsprojecten zijn succesvol afgesloten. Anders Invest zal de huidige groei lijn doorzetten. Naast Anders Invest is ook het management als aandeelhouder toegetreden.

Schijf van Festos

De schijf van Festos is een rond tablet van aardewerk, waarop aan beide zijden in een spiraalvorm met stempeltjes pictogrammen zijn ingedrukt die nog niet ontcijferd zijn. Er is veel gespeculeerd over de taal waarin het schrift is geschreven en over de inhoud van de tekst, maar weinig hierover is zeker. Vanwege het feit dat de tekst op de schijf maar kort is, is het moeilijk statistische methodes te gebruiken bij het ontcijferen ervan. Zolang wat er op de schijf staat niet is ontcijferd, is het zelfs niet eens helemaal zeker dat het om een tekst in een natuurlijke taal gaat.

Best educated guesses over betekenis van de schijf van Festos zijn dat het de beschrijving is van een taal, dat het een (gezelschaps-)spel is of dat het een munt is.

Festos ziet dat zonder taal/communicatie (heldere doelstelling, communiceren van richting) en zonder spel (spelvreugde) geen succes te halen is. En daar gaat het om. De schijf van Festos kan ook goed een munt zijn, want uiteindelijk draait het natuurlijk om munten (rendement)

Festos B.V.
Utrechtseweg 223
3818 EE Amersfoort
Telefoon: 033-2104104
Fax: 033-2011211
e-mail: info@festos.nl